Blog

[ « späť ]
Úvodná stránka » Blog » Aston Martin V12 Speedster je v dnešnej eko dobe vyslovene chuťovka

Aston Martin V12 Speedster je v dnešnej eko dobe vyslovene chuťovka

Aston Martin, to nie je len novodobé SUV DBX, ktoré má značke pomôcť získať novú klientelu. Okrem klasík, ako je Vantage, automobilka čas od času spraví aj nejakú tú chuťovku. Tou je dnes Aston Martin V12 Speedster. Veľmi limitovaná novinka prináša 2 miesta na sedenie, žiadne čelné sklo a pod kapotou plnotučnú V12. Do roboty s ním jazdiť noví majitelia nebudú, ale na predvádzanie sa bude perfektný.

Čo konkrétne napísať o tomto diele? Karosériu z karbónových vlákien kombinuje s netradičným dizajnom, ktorý čerpali v oblasti lietadiel. Dokonca aj lak je špeciálny, vznikol na základe spolupráce s leteckou spoločnosťou Boeing. Inšpiráciou bolo lietadlo F/A-18.

 

 

Spredu je to „typický“ Aston Martin s jeho prednou maskou, výduchy nad prednými blatníkmi dopĺňa otvor medzi kapotou a prednou časťou. Automobil stojí na 21-palcových diskoch, o brzdenie sa starajú karbón-keramické brzdy.

Pohonnou jednotkou je 5,2-litrový zážihový dvanásťvalec s 515 kW (700 k) a 753 Nm. Spolu s motorom je spojená 8-stupňová automatická prevodovka od ZF. Celý krútiaci moment je prenášaný výlučne na zadnú nápravu. Dynamické parametre znamenajú zrýchlenie na 100 km/h za 3,5 sekundy a maximálna rýchlosť 300 km/h.

A kto by chcel takéto auto? No, veľkú časť záujemcov budú tvoriť zákazníci, ktorí ho budú chcieť ako investíciu. Veď z neho vyrobia len 88 kusov, cena začína na 765-tisíc librách (cez 880-tisíc eur). Zatiaľ nie sú vypredané všetky kúsky, takže kto má záujem, nech osloví automobilku. Možno aj nejaký jeden kus zastane v garáži zberateľov u nás na Slovensku.

 

Foto: Aston Martin

Zdroj: topspeed.sk (06.03.2020 | Miloslav MIHALIK)

[ « späť ]

Aston Martin V12 Speedster
« » Aston Martin V12 Speedster
Aston Martin V12 Speedster Aston Martin V12 Speedster Aston Martin V12 Speedster Aston Martin V12 Speedster Aston Martin V12 Speedster Aston Martin V12 Speedster Aston Martin V12 Speedster Aston Martin V12 Speedster Aston Martin V12 Speedster Aston Martin V12 Speedster

Napíšte nám

Pre úspešné odoslanie formulára je potrebné vyplniť polia označené hviezdičkou (*).


Realizácia: K3 GROUP, s.r.o. | počet prístupov od 01.02.2020: 241710

Súbory cookie nám pomáhajú pri poskytovaní našich služieb. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie. Ďalšie informácie