Blog

[ « späť ]
Úvodná stránka » Blog » BMW Alpina D3 S: Najrýchlejší diesel v triede

BMW Alpina D3 S: Najrýchlejší diesel v triede

Vlani predstavil nemecký výrobca exkluzívnych vozidiel BMW Alpina model B3 a odštartoval tak novú epochu. Tento rok posunul latku ešte o niečo vyššie vďaka najrýchlejšej dieselovej verzii BMW Alpina D3 S, ktorá súčasne využíva mierne hybridnú technológiu.

Dieselové modely pod označením Alpina sa tradične dobre predávajú, pretože sú bohatšie na krútiaci moment a úspornejšie na palivo. Základný recept úspechu týchto vozidiel sa v prípade najnovšieho modelu nemeckej firmy nemení. BMW Alpina D3 S spája to najlepšie z dvoch svetov: pohon s vynikajúcou akceleráciou aj pri nízkych otáčkach, čo dodáva vozidlu športový charakter, a na rozdiel od väčšiny moderných automobilov so vznetovým motorom aj rýchly nárast otáčok a strhujúci jazdný výkon.

Exkluzívne vozidlá BMW Alpina, ktoré sa vyrábajú na báze modelov BMW, v sebe spájajú nadšenie pre technológiu a víziu zakladateľa:vyt­voriť vynikajúce vozidlá pre znalcov motorizmu. Nový model BMW Alpina D3 je vybavený silným šesťvalcovým radovým vznetovým motorom s objemom 3 litre. Sedan zrýchli nuly na stovku za 4,6 sekundy a Touring za 4,8 sekundy, čo sprevádza charakteristický zvuk motora. Maximálna rýchlosť dosahuje hodnoty 273 km/h (Touring 270 km/h).

Nový model sa radí medzi najrýchlejšie automobily so vznetovým motorom vo svojom segmente. Inovatívna, mierne hybridná technológia od spoločnosti BMW maximalizuje účinnosť výkonného agregátu, a model BMW Alpina so vznetovým motorom je preto ideálnym spoločníkom pre šoférov s vysokým počtom najazdených kilometrov, ktorí ocenia nízku spotrebu paliva, ale nechcú robiť kompromisy ohľadne výkonu a dynamiky. Technológia „mild hybrid“ značky BMW zvyšuje nielen účinnosť výkonného vznetového motora, ale tiež jeho dynamickú odozvu.

Nové vozidlo BMW Alpina D3 S prešlo procesom homologizácie podľa najnovších emisných noriem Euro 6d-ISC-FCM. Okrem toho je vybavené najmodernejšou technológiou čistenia výfukových plynov. Spotreba WLTP je 7,6 litra, emisie CO2 na úrovni 199 g/km. Za prenos výkonu na všetky štyri kolesá je v prípade BMW Aplina D3 S zodpovedná osemstupňová športová automatická prevodovka značky ZF, špecialistu na prevodovky. Tu je možné ovládať ručne pomocou lopatkových radičov, ale môže tiež konať autonómne podľa voľby režimu radenia.

Revidovaný softvér prevodovky spoločne s jej novou mechatronikou zaisťujú bleskovú reakciu a krátke časy radenia. Menič krútiaceho momentu je posilnený tak, aby zvládal krútiaci moment až 730 Nm. Systém pohonu všetkých kolies je založený na inteligentnom systéme BMW xDrive, ktorý úplne variabilne a podľa potreby rozvádza krútiaci moment medzi prednú a zadnú nápravu. Pri vozidlách Alpina sa krútiaci moment s optimalizovanou trakciou prispôsobuje situácii a prenáša sa predovšetkým na zadné kolesá, čo odpovedá športovému charakteru automobilu BMW Alpina D3 S.

Dve kombinácie kolies a pneumatík boli vyvinuté špeciálne pre nové modely BMW Alpina rady 3: sada zliatinových kolies Alpina Dynamic 19“ a sada kolies Alpina Classic 20“. V porovnaní s bežnými kolesami tieto voliteľne dodávané kované kolesá zlepšujú agilitu auta, pretože obmedzujú neodpruženú hmotu vozidla na asi 14 kg. Vonkajšie elegantné línie a športový vzhľad podčiarkujú moderný dynamický charakter nového vozidla BMW Alpina D3 S. Design vozidla Alpina a aerodynamické prvky novej rady BMW 3 zdôrazňujú čistý a precízny designový štýl spájajúci vzhľad a funkčnosť.

 

Foto: BMW Alpina

Zdroj: AUTOmagazín.sk (15.05.2020 | Jakub Jesenski)

[ « späť ]

BMW Alpina D3 S
« » BMW Alpina D3 S
BMW Alpina D3 S BMW Alpina D3 S BMW Alpina D3 S BMW Alpina D3 S BMW Alpina D3 S BMW Alpina D3 S BMW Alpina D3 S BMW Alpina D3 S BMW Alpina D3 S BMW Alpina D3 S BMW Alpina D3 S BMW Alpina D3 S BMW Alpina D3 S BMW Alpina D3 S BMW Alpina D3 S BMW Alpina D3 S BMW Alpina D3 S

Napíšte nám

Pre úspešné odoslanie formulára je potrebné vyplniť polia označené hviezdičkou (*).


Realizácia: K3 GROUP, s.r.o. | počet prístupov od 01.02.2020: 241771

Súbory cookie nám pomáhajú pri poskytovaní našich služieb. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie. Ďalšie informácie